Gehoorzaamheid


GEHOORZAAMHEIDSTRAININGEN


Iedere hond start zijn carriere in onze club op de onderste trede.

Vanaf de leeftijd van 8  tot 12 weken kan u, samen met uw pup, de eerste stappen zetten  in de pre-puppieklas.  Een groepje waarin veel aandacht wordt besteed aan de allereerste basisbeginselen in deze zeer belangrijke levensfase van uw jonge hond.

Voor puppies tussen 3 en 6 maanden is er de puppieklas. Hier kan alles en moet niets. Het is de groep waar vooral de geleider veel zal leren. Hier is het creëren van een band tussen hond en geleider het belangrijkste gegeven. Vandaar ook de extra aandacht die besteed wordt aan het spel, tussen hond en geleider enerzijds en het komen naar de geleider anderzijds. Voor de oudere nieuwelingen bestaat een “onthaalklas” waar de eerste basisregels worden aangeleerd zowel aan de hond als aan de geleider.

In de A-klas leert vooral de geleider hoe hij een goede relatie opbouwt met zijn hond. Volgen aan de leiband, rustig zitten naast de geleider en sociaal gedrag staan hier voorop.

Tijdens een overgangsproef bewijst de dat hij klaar is voor de B-klas. Naast de afwerking van hetgeen hij reeds kent, krijgt hij enkele moeilijkere oefeningen aan het leerprogramma toegevoegd. De houdingen en het terugbrengen van voorwerpen maken hier de zwaarste brok uit.

Nieuwe testen leiden tot de toetreding bij de C-klas. Trainingen speciaal gericht op het bekomen van een gehoorzaamheidsbrevet staan hier centraal.

Na het behalen van het gehoorzaamheidsbrevet kan u terecht in de D-klas. Hier wordt met de nodige fantasie de lat wat hoger gelegd en wordt de moeilijkheidsgraad verder opgedreven.

Copyright @Polder PC 2016